04/12/2014 Oznámení pro klienty - podvodné emaily

PPF banka a.s. zaregistrovala novou podvodnou emailovou kampaň. Podvodníci rozesílají email s předmětem 'Výše pohledávky na vašem účtu #5167536958634107 (20141124)' (nebo podobného znění) a vyzývají adresáta emailu k uhrazení pohledávky.

Podvodná emailová kampaň

PPF banka a.s. zaregistrovala novou podvodnou emailovou kampaň.
Podvodníci rozesílají email s předmětem "Výše pohledávky na vašem účtu #5167536958634107 (20141124)" (nebo podobného znění) a vyzývají adresáta emailu k uhrazení pohledávky.

K emailu je přiložen soubor, který obsahuje počítačový virus, který v napadeném počítači způsobuje odcizení Vámi zadávaných údajů (přihlašovací jména a hesla, čísla platebních karet, navštěvované stránky, ...). Doporučujeme tento email smazat a nereagovat na něj. Jedná se o podvod.

PPF banka a.s. není odesílatelem těchto emailů.

Zároveň bychom chtěli varovat, že podvodné emailové kampaně se opakují s různými texty, na příklad: "Balík od České pošty", "Vyúčtování služeb" apod. Důrazně doporučujeme takové emaily NEOTEVÍRAT, NEKLIKAT NA ODKAZY, NEOTVÍRAT PŘÍLOHY A NEINSTALOVAT do chytrých telefonů nebo PC žádné aplikace z neznámých či podezřelých zdrojů.