08/10/2013 Novým generálním ředitelem a předsedou představenstva PPF banky bude Petr Jirásko

Novým generálním ředitelem a předsedou představenstva společnosti PPF banka a.s. se stane Petr Jirásko, který ve funkci nahrazuje Petra Mileva, jenž včera rezignoval. Představenstvo dále na včerejším jednání přijalo rezignaci místopředsedy a člena představenstva Josefa Zemana. Dozorčí rada následně na jeho místo jmenovala Pavla Fuchse. Petr Milev odchází z funkce ředitele na vlastní žádost po více jak osmi letech, kdy se banka pod jeho vedením stala osmou největší bankou v ČR a v loňském roce měla téměř miliardu korun zisku. “Petru Milevovi je třeba za odvedenou práci pro banku poděkovat a popřát mu hodně úspěchů v dalším životě. V osobě Petra Jirásko přichází do vedení banky člověk, který jí dá novou dynamiku a energii,” řekl předseda dozorčí rady PPF banky Martin Štefunko.

Petr Jirásko byl dosud ředitelem divize finanční trhy a členem vrcholového vedení banky. Je absolventem VŠE v Praze a většinu profesního života pracoval na kapitálovém trhu. Od roku 1998 pracoval v Credit Lyonnais Bank jako FX Dealer. V letech 2000-2002 působil v Komerční bance, a.s., na pozici FX Option Dealer, posléze jako Head of Derivatives Desk. Ve skupině PPF je od roku 2002. Do roku 2004 pracoval v PPF burzovní společnosti (jako Bond Dealer, Chief Dealer) a od roku 2004 pak v PPF bance na pozici ředitele divize finanční trhy.
Pavel Fuchs dosud pracoval jako náměstek generálního ředitele a místopředseda představenstva České pojišťovny se zodpovědností za investice. Je absolventem Masarykovy university a pro skupinu PPF pracuje v různých manažérských pozicích od roku 2000.